Wijnhuizen

Chakana Winery

Familia Falasco 

Bodega Colomé


Chakana Winery

Chakana wijnen zijn het resultaat van de zoektocht naar een wijnidentiteit die tegelijk authentiek én origineel is. Authentiek, want vanuit een oenologische visie van minimale interventie om zo tot een pure uitdrukking van smaak te komen. Origineel, vanuit het respect voor de karakteristieken van elke terroir.

Deze visie van een wijnindustrie die de onafhankelijkheid van producenten respecteert en tevens transparant is over hun impact op het lokale niveau, leeft sterk bij Chakana Winery. De producenten zetten actief in op 'wijnbouw voor de toekomst': vanuit die visie zet Chakana sterk in op fairtrade (Fair For Life label) en biodynamische productiemethoden (Demeter label). 


Familia Falasco

Het Argentijnse familiebedrijf Falasco kan bogen op een rijk verleden van meer dan 80 jaar. De vierde generatie probeert dezelfde dromen te realiseren die van bij het begin de activiteiten van het wijnhuis sturen en stuwen: werken met respect voor terroir en traditie én een vinger aan de pols houden wat betreft de ontwikkelingen in de wijnwereld.

De wijngaarden van de familie Falasco bevinden zich in Uco Valley, tussen 900 en 1500 meter boven de zeespiegel. De gemiddelde jaartemperatuur ligt er tussen de 14 en 15° Celsius. In combinatie met de steile hellingen en een kleiloze, alluviale bodem, produceert deze regio wijnen met de hoogste graad van aciditeit in heel Argentinië. 

 

Uco Valley staat bekend om de kwalitatieve witte en rode druivensoorten die zich uitstekend lenen tot rijpen op het vat. De belangrijkste variëteiten zijn Semillon, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Tempranillo, Syrah, Cabernet Franc, Petit Verdot and Pinot Noir.

 


Bodega Colomé

Bodega Colome is het oudste wijnhuis van Argentinië. Al in 1831 werden hier de eerste druivenstokken aangeplant. In 2001 kocht Donald Hess van Hess Family Estates de bodega. Hess Family Estates bezit wijngaarden in de VS, Zuid Afrika en nu dus ook Argentinië.

Colome concentreert zich op de authentieke Argentijnse druivenrassen: de malbec en torrontes. In samenwerking met de lokale bevolking is hard gewerkt aan een modern irrigatiesysteem met bergwater en een biodynamische teelt van de druivenstokken. Men noemt het zelf een agro-ecologische methode.

Het resultaat? Wijnen met een karakteristieke stijl en grote complexiteit. Er worden ook uitsluitend oorspronkelijke gistculturen gebruikt en het houtgebruik is zeer bescheiden.


Adresgegevens:

De Wijnkaart BV
Kapellestraat 122
9473 Welle

Gratis levering in Groot-Denderleeuw.