Wijnhuizen

Vina San Esteban 

Vina Villard 

Vina Von Siebenthal

Polkura Wines  

Matetic Winery 

El Principal

Vistamar

Vina San Esteban

Vina San Esteban bevinct zich in centraal Chili, aan de oostelijke rand van Aconcagua Valley. De zonovergoten dagen en nachtelijke briesjes creëren de ideale thermale omstandigheden voor het rijpen en de structuur van de druiven.

De geschiedenis van San Esteban gaat terug tot de zestiende eeuw, wanneer de eerste Spaanse kolonisten in de regio er wijngaarden en hacienda's aanlegden. Voor de Spaanse kolonisten bevolkte een andere beschaving deze regio, waavan slechts enkele mysterieuze artefacten bewaard zijn gebleven. Op de Paidahuén heuvel is een wonderbaarlijke archeologische site met rotsschilderingen die zowel voor de oude als nieuwe bevolking van San Esteban een bijzondere betekenis heeft.

De huidige eigenaars van Vina San Esteban, José Vicente en zijn zoon Horacio Vicente zetten de lange familietraditie voort. Met de aankoop van de estates Paidahuén en La Florida  produceert Vina San Estaban hoogkwalitatieve Aconcagua Valley wijnen. 


Vina Villard

Vina Villard werd opgericht in 1989 door Thierry Villard als allereerste 'family  premium  boutique wine company'.  De laatste twintig jaar kreeg het wijndomein steeds opnieuw erkenning als één van de beste producenten in Casablanca Valley.

Deze prachtige vallei is gelegen aan de voet van de Coastal Mountain range, zo'n 75 km ten westen van Santiago en op 35 km van de Stille Oceaan. Casablanca Valley is erkend als Chili's premium wijnregio in het koudere klimaat: de vallei geniet van de zeebries die ideaal is voor de rijpingsperiode van druivensoorten als Pinot Noir, Sauvignon en Chardonnay.


Vina Von Siebenthal

Panguehue werd in 1998 opgericht door Mauro von  Siebenthal, een Zwitserse advocaat en wijnliefhebber. Zijn doel was een middelgrote bodega met state-of-the-art technologie op te richten dat tegelijkertijd de architectureale traditie van de 'casona' zou bewaren. De filosofie doet denken aan de klassieke wijndomeinen uit Bordeaux: het huis, de wijngaard en de kelder vormen een harmonieus geheel om de creatie van een exceptionele wijn mogelijk te maken. 

De belangrijkste wijngaarden zijn Carabantes, Montelig  en Toknar, waar meer dan 100 000 Cabernet Sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Carmenère en Petit Verdot  ranken geplant zijn over 25 hectaren.  De wijnranken worden gecultiveerd volgens principes uit de biologische landbouw: de opbrengst per hectare werd drastisch omlaaggeschroefd om het aroma van de druiven te intensiveren. De druiven worden met de hand geplukt in kratten van 8kg. Het proces van het wijnmaken zelf wordt met de grootste zorg uitgevoerd, een kleine batch per keer, waarbij enkel de beste most wordt geselecteerd. Na een lange periode van koude maceratie worden de druiven overgelaten aan het trage proces van fermentatie. In de wijnkelder kunnen 400 vaten opgeslagen worden, voor een jaarlijkse productie van  150 000 flessen.

Vina Von Siebenthal is een modelbedrijf dat hoogkwalitatieve wijnen produceert met respect voor de buitengewone kwaliteiten van de Aconcagua Valley. 

 


Polkura Wines

De heuvel van Polkura ligt aan het westelijke uiteinde van Colchagua Valley, in centraal-zuid Chili, op minder dan 30 km van de Stille Oceaan.  De maritieme invloed is er sterk, maar dankzij het gebergte dat Marchigüe scheidt van de kuststad Pichilemu, wordt de zeebries net genoeg afgeremd om een ideaal, 'intermediate' klimaat te creëren. 

In de neus ontdek je bij wijnen uit Marchigüe de typische noten van een kouder klimaat, zoals zwarte peper en kruiden. In het palet heeft de wijn een sterke body en krachtige tannines, wat dan weer typisch is voor de warmere klimaten. Het beste van beide werelden, dus! 


Vina El Principal

In 1999 sloegen Jorge Fontaine, eigenaar van de Hacienda El Principal en de Franse wijnmaker Jean Paul Valette, voormalig eigenaar van de beroemde Premier Grand Cru Classé Château Pavie in Saint-Émilion, de handen in elkaar. Het doel? Een selectie rode wijnen van topkwaliteit maken die de perfecte weerspiegeling zouden zijn van de Chileense ziel en het erfgoed van de Valette's. De terroir van El Prinicpal, gelegen aan de voet van de Andes in Alto Maipo Valley (D.O Maipo Andes) was perfect voor dit project: de bijzondere combinatie van klimaat, bodemtype en hoogteligging maakt deze terroir uitermate geschikt voor de productie van wijnen met karakter, een unieke identiteit en een superieure kwaliteit

Vandaag is het wijndomein in handen van de Said Handal familie. Onder leiding van wijnmaker Guzman is El Principal beetje bij beetje geëvolueerd van een Cabernet Sauvignon-Carmenere blend naar een meer verfijnde en elegante blend van Cabernet Sauvignon and Petit Verdot. Guzman zet ook in op de introductie van Spaanse druivensoorten zoals Verdejo, Albariño, Graciano, and Mencia. 

 


Vistamar

Hoewel de naam Vistamar doet denken aan zee, bestaat Vistamar wineries uit wijngaarden uit zowel het binnenland (Maule, Maipo en Cachapoal) als de kustregio's (Casablanca, Limari).  Al moet gezegd dat de oorsprong wel ligt in Casablanca regio, waar wijnmaker Pablo Morandé in 1999 Vistamar oprichtte.

"Hij die langzaam gaat, blijft gezond en zal verder geraken" (chi va piano, va sano e va lontano). Dat is het motto van de wijnmakers bij Vistamar. De lange rijptijd van de druiven in het koudere klimaat beamen dit. "Because it seems that only when we slow down, we get to savor every minute and do things correctly instead of just speeding them up", lezen we ook nog op hun website. Een schone filosofie. 

Vistamar produceert een breed scala aan labels, waarvan wij onder andere de Brisa-serie of de Sepia Reserva aanbevelen. 

 


Matetic Vineyards

Matetic vineyards profileert zichzelf als een producent van biodynamische boetiekwijnen. Gelegen in Rosario Valley, bevinden ze zich tussen de kustregio's Casablanca en San Antonio. De wijngaarden werden reeds aangelegd in 1999, daarmee een van de pioniers in de productie van Syrah in de koelere klimaatregio's van Chili. Kwarts, graniet en klei typeren de bodem, dit zorgt voor een vegetatieve expressie. De wijnen van Matetic zijn 100% organisch en biodynamisch, volgens de wijnbouwers de logische keuze om hun engagement naar duurzaamheid en gezonde werkomstandigheden te garanderen.

 


Adresgegevens:

De Wijnkaart BV
Kapellestraat 122
9473 Welle

Gratis levering in Groot-Denderleeuw.